Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парно на 159 2,4 SW

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парно на 159 2,4 SW

Колеги преди няколко ми прокапа водната помпа смених я с помпо салери и край с хубавото ми парно
    Паля сутрин колата работи 15 мин качвам се стрелката показва 60 градуса парното духа лед и така до работа 10 мин пътувам пак същата работа духа лед студено.
    реших да я изфорсирам няколко пъти и о чудо парното духна топло. Духа топло само когато я държа над 2500-3000 оборота
    Някакви идеи

Обезвъздуши от пробката на маркуча на парното, намира се под казанчето за водата точно където влизат маркучите на парното в купето.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

обезвъздушена е излиза само течност

Comment

Загрей я да отвори термостата, обезвъздуши от всички пробки, като междувременно постискваш дебелия маркуч от термостата към радиатора, като го стиснеш рязко не трябва да усещаш бълбуци вътре, ако има значи има и въздух в системата, парното също трябва да е сложено на "горещо" за да циркулира и оттам течността.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Да попитам колегата дали успя да реши проблема с парното? Отскоро и аз имам подобен проблем - при ниски обороти или при работа на място - парното не духа топло, въпреки че температурата на двигателя е висока над 60-70 градуса. Започва да духа топло, при влизане на обороти над 1500...
          Ще пробвам и аз с обезвъздушаване.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
          ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Как обезвъздушавате -с отворено казанче или със затворено. Защото при мен с отворена капачка не се получи,затворих я и парното духна топло. Като естествено обезвъдушавам от пробката.
            Досега на другите ми алфи само отварям казанчето и я чакам...тука обаче искаше да е затворено.
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

По принцип то ва са признаци за заминала водна помпа.
              alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Сакън....да не съм чул ...може и случайност да е станала,тъкмо да излезе въздуха от пробката и аз да съм завил капачката. Тази неделя имам работа по един от маркучите,тъкмо ще ми се наложи да обезвъздушавам и ще разбера.
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                X